Nostalgiske øjeblikke for Sisu/MBK

  • Sisu/MBK var den første bordtennisklub i Danmark, som lavede en decideret klubhåndbog, som alle medlemmer kunne slå op i og få noget at vide om alt, hvad der skal til for at lave alle typer arrangementer m.v. Første udgave blev udarbejdet årene 1980-82 af Jimmy Samsing, stifter af Btk. Sisu-70 – senere (1980) Btk. Sisu/MBK.
  • Sisu/MBK var den første bordtennisklub, som startede en decideret afdeling for efterlønnere og pensionister – en såkaldt veteran-afdeling. Afdelingen startede i efteråret 1982. På første træningsdag mødte 7 nye (gamle) spillere op i lokalerne på Skt. Anna Gades Skole. Primus Motor for denne nye afdeling var Robert Samsing, der samtidig blev kåret som klubbens første ÆRESMEDLEM.

 
Billedtekst: Video fra Sisu/MBK’s gamle lokaler

  • Sisu/MBK er som eneste bordtennisklub optaget i Guinness Rekord-bogen. Cirka 135 af klubbens medlemmer spillede bordtennis i alt i ikke mindre end 312 timer i træk. Vi lavede adskillige spændende rekorder undervejs. Rekorden blev sat i 1990 i forbindelse med 10 års jubilæet for sammenlægningen af de to gamle Århus-klubber, Sisu-70 og MBK, Frydenlund.
  • Sisu/MBK startede som de første herhjemme hold-turnering for SFO og Fritidshjem. Starten gik i 1991.
  • Sisu/MBK var de første herhjemme med semi-professionelle spillere, hvilket betød, at vi i 4 år i træk var i finalen om det danske holdmesterskab i årene 1988-91. Det gav 2 x guld og 2 x sølv. Nogle af de første semi-proffer var: Claus Pedersen, Allan Bentsen, Claus Sandbye, Claes Knudsen, Lars Hauth, Flemming Sunn, Johnny Hansen, Bo Holmsgaard m.fl.

 


Billedtekst: Video fra VM 2012 i Stockholm for veteraner med Claus Pedersen

  • Sisu/MBK var de første, som ved et åbent stævne havde en førstepræmie i herreelite rækken på over 1.000 kr. Det skete helt tilbage i 1978, og førstepræmien var på ikke mindre end 3.000 kr. Det findes den dag i dag (35 år senere) ikke ret mange stævner herhjemme, som kan prale af så stor en præmiesum.
  • Sisu/MBK stod i 1991 for den største internationale elite-turnering i Danmark nogensinde. Der var en præmiesum på 25.000 dollar. Turneringen hed “Danica All Stars” og havde Jan-Ove Waldner som vinder foran Jörg Rosskopf. I den forbindelse trænede 6 verdensrangliste-topspillere i klubbens lokaler.